Testimonials | Van Tornhaut

Testimonials

Hoe is het nu eigenlijk echt om te werken bij Van Tornhaut? Onze medewerkers vertellen het graag zelf!

Xander Verbeke - Werfleider
Bachelor bouwkunde - afgestudeerd in 2021 Vives Oostende

Wat houdt jouw job concreet in?
Een job als werfleider in de bouw staat voor enorme variatië. Ten eerste is er al een verschil in de ruwbouw-en afwerkingsfase en daarnaast heb je ook nog eens de afwisseling tussen het bureau werk (bestellen materiaal, regelen transporten, controle van prefab/predallen/gewelven, aanhouden van planning,…) en het echte buitenwerk (hieronder valt de controle van de uitvoering, aansturen van de arbeiders, opmeten van zaken,…). Een andere belangrijke taak van een werfleider is controle van de veiligheid.

Waarom koos je voor Van Tornhaut?
Bij het solliciteren voor een job als werfleider heb je natuurlijk een ruim aanbod aan keuze. Na sollicitaties te doen bij verschillende bedrijven was er toch wel een opmerkelijk verschil toen ik bij Van Tornhaut binnenkwam. Het warme onthaal van Isabel (HR Manager) zorgde ervoor dat ik direct op mijn gemak was. De familiale sfeer die binnen het bedrijf hangt is voor mij een enorm pluspunt. Daarnaast is het hoofdkantoor ook enorm modern en praktisch ingericht. Ook de projecten die Van Tornhaut realiseert zijn middelgroot tot groot en meestal visueel zeer aantrekkelijk.

Welke ondersteuning kreeg je bij Van Tornhaut?
Bij de opstart op de werf kreeg ik een ervaren projectleider aangewezen. Waarna een korte rondleiding en uitleg vervolgt van de werf waarop je terecht bent gekomen. Ook werkte ik 1 dag in de week mee met de arbeiders, zo leer je de arbeiders beter kennen en ook de manier van uitvoering binnen de firma. Gaandeweg leert de projectleider jou het reilen en het zeilen binnen de firma. Naarmate de persoonlijke ontwikkelingen in de tijd krijg je ook steeds meer verantwoordelijkheden en taken. Op die manier kan iedereen op zijn eigen tempo de job onder de knie krijgen. Ook zijn er bij Van Tornhaut intern opleidingen voor alle werf-en projectleiders hierbij wordt een bepaald onderdeel aangekaart bijvoorbeeld EHBO, uitleg van een programma,…

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden in jouw job?
In het begin werk je natuurlijk onder de vleugels van een ervaren projectleider, naarmate de persoonlijke vorderingen krijg je aan de hand hiervan meer verantwoordelijkheid/taken toegewezen. Zo start je dus als junior en na verloop van tijd wordt je dan benoemd tot werfleider.

Wout De Graeve - Junior projectleider
Industrieel ingenieur bouwkunde - afgestudeerd in 2021 KU Leuven campus Brugge

Wat houdt jouw job concreet in?
Als Junior-Projectleider werk ik op dit moment samen en onder begeleiding van een ervaren projectleider op een project waar 60 appartementen worden gerealiseerd, van ruwbouw tot afwerking. De werf zo goed mogelijk draaiend te houden en dagelijks contact hebben met onderaannemers is hierbij cruciaal.

Waarom koos je voor Van Tornhaut?
Ik ben van de streek en iedereen die Van Tornhaut kent uit mijn omgeving was erg positief over het bedrijf.
Na het doorlopen van mijn stage bij Van Tornhaut was het dan ook een logische keuze om bij Van Tornhaut te solliciteren én met succes.

Welke ondersteuning kreeg je bij Van Tornhaut?
De grootste ondersteuning komt van mijn directe collega projectleider. Ondersteuning is hierbij een brede term, ondersteuning van praktische vragen die werfgebonden zijn tot mijn persoonlijke groei in de job. Ook als de projectleider afwezig is staan andere collega’s klaar om vragen te beantwoorden en zelfs de directie is heel gemakkelijk bereikbaar.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden in jouw job?
Mogelijkheid tot het leiden van één of meerdere projecten op zelfstandige basis als projectleider.

Wat maakt jouw job bij Van Tornhaut zo aantrekkelijk voor een ingenieur?
Je krijgt er de kans je technische en praktische denkwijze/mening over verschillende onderdelen aan te brengen.
Kritisch denken wordt hier zeker aangemoedigd.

Hoe werd je ontvangen bij Van Tornhaut?
Bij Van Tornhaut was de ontvangst heel aangenaam. Collega’s ontvangen je zoals familie.