Over Van Tornhaut │ Aannemer Aalter

Over ons

Van Tornhaut heeft meer dan 40 jaar ervaring als erkend aannemer en is op vandaag een vaste waarde in Vlaanderen voor het bouwen van appartementen, kantoren en openbare gebouwen. Met een doorgedreven aandacht voor kwaliteit en een passie voor het vak en voor onze medewerkers gaan we elke dag voor een vlot verloop van uw bouwproject. Van coördinatie tot uitvoering, van ruwbouw tot afwerking.

Onze waarden
Kwaliteit, veiligheid, open communicatie en respect zijn geen loze woorden, maar waarden die ingebakken zitten in ons DNA en terug te vinden zijn op elk niveau binnen onze organisatie.

KWALITEIT

Kwaliteit is de rode draad doorheen ons bedrijf en komt terug in elk aspect van ons werk. We hanteren niet alleen zeer strenge kwaliteitsnormen voor de gebouwen die we realiseren, maar trekken de lijn door naar de manier waarop dossiers worden voorbereid, de organisatie op de werf, communicatie met leveranciers en onderaannemers, enz.

VEILIGHEID

Een veilige werkomgeving is bij Van Tornhaut een absolute prioriteit. We beschikken over het VCA-certificaat en eisen van alle onderaannemers op onze werven dat ook zij VCA-gecertificeerd zijn. Onze eigen veiligheidscoördinator waakt erover dat iedereen zich bewust is van de gevaren en risico’s die er zijn, zelf de nodige actie onderneemt en ook anderen hierover aanspreekt. Bij Van Tornhaut zorgen we voor onszelf en voor elkaar.

OPEN COMMUNICATIE

Van Tornhaut is een familiebedrijf met een uitgesproken familiale sfeer en een vlakke bedrijfsstructuur. Bij ons bent u als klant geen nummer, maar spreken we van mens tot mens. We staan voor een resultaatgerichte, no-nonsense en open communicatie, gebaseerd op respect en vertrouwen. We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen.

RESPECT

We respecteren onze medewerkers en het werk dat ze doen. We respecteren onze klanten en de afspraken die we met hen maken over prijs, uitvoering en timing. Tot slot tonen we ons respect voor het milieu door in te zetten op duurzaamheid. We investeren in de technologie en kennis om op een duurzame manier mee te bouwen aan onze toekomst.

Even terug in de tijd

Van Tornhaut werd opgericht in het begin van de jaren zestig als eenmanszaak en heeft sinds 1983 het statuut van bv. Sinds begin 2000 maakt het bouwbedrijf deel uit van de holdingvennootschap VT-Invest Group. Vandaag wordt Van Tornhaut bestuurd door Alain De Groeve en Kristof De Brouwer en is het een volwaardige speler op de Vlaamse markt van de appartements- en utiliteitsbouw.

Eén van onze sterktes is een doorgedreven vorm van prefabricatie (bijvoorbeeld dragende betonwanden) en een eigen bouwmethodiek. Omdat we vaak zelf instaan voor zowel de coördinatie als de uitvoering van het project en zelf het studiebureau en onze onderaannemers selecteren, kunnen wij een perfect bouwproces en een hoogstaande kwalitatieve uitvoering garanderen.

Waarom kiezen voor Van Tornhaut?

  • 40 jaar ervaring en expertise
  • Financieel sterk bedrijf als deel van VT-Invest Group
  • Stevige dossierkennis, sluitende offertes en een nauwgezette opvolging
  • Totaalpartner: van ruwbouw tot afwerking
  • Vaste contactpersonen tijdens het hele bouwproces
  • Erkend aannemer
  • VCA-gecertifieerd

VT-Invest Group

VT-Invest Group is een holding die diverse vastgoedontwikkeling- en bouwgerelateerde productievennootschappen controleert. De holding wordt bestuurd door Rita, Dirk en Lorenzo Van Tornhaut.

De holdingvennootschap verwerft participaties, voert managementsopdrachten uit, verleent financiële ondersteuning en adviseert op alle aspecten van het bedrijfsbeheer. Daarvoor doet de holdingvennootschap een beroep op meerdere vakspecialisten die het management van de dochterondernemingen optimaal aansturen.

De groep telt ongeveer 550 medewerkers en realiseert jaarlijks een geconsolideerde omzet van ca. 170 miljoen euro.