Wat begon als een ambachtelijke bouwfirma is nu een belangrijke speler op de Vlaamse markt van de appartements- en utiliteitsbouw.
Het bouwbedrijf werd opgericht in het begin van de jaren zestig als een eenmanszaak en heeft sedert 1983 het statuut van een BVBA. De vennootschap wordt bestuurd door Rita & Dirk Van Tornhaut samen met Alain De Groeve.

Sedert begin 2000 maakt het bedrijf deel uit van de holdingvennootschap VT-Invest Group.

Begonnen als een eenmanszaak is Van Tornhaut BVBA nu een volwaardige speler op de Vlaamse markt van de appartements- en utiliteitsbouw.

Appartements- en utiliteitsbouw

Grote bouwprojecten zoals appartementsgebouwen zijn dikwijls organisatorische en technische huzarenstukjes, Van Tornhaut kan deze op basis van meer dan 50 jaar ervaring perfect uitvoeren. Eén van onze sterktes is een doorgedreven vorm van prefabricatie (van bijvoorbeeld dragende betonwanden) en een eigen bouwmethodiek.

Of het nu gaat om villa-appartementen of projecten met een strakke look, het aanwenden van de nieuwste technieken of een traditionele bouwmethode: Van Tornhaut is het gespecialiseerde aannemersbedrijf dat de realisatie tot in de puntjes verzorgd uitvoert.

Doordat wij veelal zelf instaan voor zowel de coördinatie als de uitvoering van het project en zelf het studiebureau en onze onderaannemers selecteren, kunnen wij een perfect bouwproces en een hoogstaand kwalitatieve uitvoering garanderen.
Van Tornhaut Appartements- en utiliteitsbouw

Inrichting en afwerking

Van Tornhaut staat niet enkel in voor de ruwbouw, maar biedt tevens totaaloplossingen aan. We hebben een jarenlange ervaring opgebouwd in het coördineren van de inrichting en afwerking van appartementen, kantoren en winkels.

Meer dan ooit zijn stijl en persoonlijkheid belangrijk bij de vormgeving van het interieur. Onze veelzijdige vakmensen en vaste onderaannemers zorgen voor een resultaat waarop niet alleen u, maar ook wij trots zijn.

Onze voornaamste doelstelling als totaalaannemer: duidelijke afspraken over de prijs, de kwaliteit van de materialen en een constructieve werkmethode verzekeren een optimaal resultaat binnen de afgesproken termijn.

Renovatie en herbestemming

Nu de grondprijzen steeds duurder worden, kiezen privépersonen en overheden steeds vaker voor herbestemming en renovatie van bestaande gebouwen. Elk pand is anders opgebouwd met verschillende materialen, een renovatie vraagt om een aparte aanpak.

Wij investeren dan ook voortdurend in de aanwerving en verdere opleiding van gespecialiseerde vakmensen. Van Tornhaut heeft de ervaring, creativiteit en know-how in huis om ieder renovatie- en herbestemmingsproject aan te pakken en tot een goed einde te brengen.

Wij geven bestaande gebouwen een nieuwe eigentijdse look of herstellen met zorg oude gebouwen in hun originele staat.
Van Tornhaut - Papeleupark - Renovatie van 100 appartementen te Gent

Industriële gebouwen

Het deskundige team van Van Tornhaut staat garant voor goed georganiseerd, snel en prijsbewust bouwen van industriële projecten met een belangrijke architecturale meerwaarde. Door onze doorgedreven ervaring met prefabconstructies en de goed geoliede coördinatie van onze vaste onderaannemers, kunnen wij onze klanten een duurzaam en efficiënt resultaat aanbieden.

De complexe architectuur van grote industriële gebouwen vraagt specifieke vereisten en infrastructuur: of het nu gaat om prefab, betonconstructies of traditioneel metselwerk, Van Tornhaut is de ideale partner voor een geslaagde realisatie van uw bedrijfsgebouwen, uw project 'op maat'.

Van Tornhaut aan het woord in artikel ‘Doeltreffende methodiek om arbeidsongevallen te vermijden’

BEKIJK HIER HET ARTIKEL

artikel in vakblad ‘Op de werf’

BEKIJK HIER HET ARTIKEL

Bedrijfsevent VT-invest group : 14 september 2018

KAAI 1- Kortrijk : Timelapse opbouw

KAAI 1 in Kortrijk is een nieuwbouwproject met gelijkvloerse handelsruimtes en 17 appartementen. Recent werd het