John Geernaert (G-Label): “Van Tornhaut denkt mee en lost problemen op”

Projectontwikkelaar G-Label staat voor duurzame, ecologische en architecturaal hoogstaande bouwprojecten. Francis Geernaert en zoon John gebruiken hun jarenlange ervaring in de bouwwereld om sinds 2007 met G-Label kwalitatieve projecten neer te zetten. Ze bouwen in eigen beheer zowel residentieel als commercieel vastgoed. Van Tornhaut bouwde in opdracht van G-Label en BDO (actief op het gebied van audit, accountancy en consultancy) twee nieuwe kantoorgebouwen langs de Brusselsesteenweg in Melle.

Het kantoorproject van +/- 4000m² werd opgeleverd in 2018 na een bouwperiode van slechts 17 maanden. Een week na de toewijzing werd de bemaling al geïnstalleerd en de uitgraving in werking gezet. De volledige ruwbouw werd uitgevoerd door medewerkers van Van Tornhaut: van de ter plaatse gestorte kelder voor de ondergrondse parking van 100 meter lang, over de bovenbouw in beton- en staalstructuren tot de gevels in architectonisch beton. Het geheim van dit snel gerealiseerd project mét kwalitatief resultaat? De intern aanwezige ervaring en kennis, in combinatie met de goede verstandhouding en langdurige samenwerking met onderaannemers voor technieken en afwerking.

We vroegen aan John Geernaert wat hij van de samenwerking met Van Tornhaut vond. (Lees verder onder de foto)

“Voor het ontwerp werkten we samen met Arch&Teco Architecture. Na een eerste ronde bleef Van Tornhaut met nog 2 concullega’s over. Uiteindelijk werd het bouwproject aan Van Tornhaut toegewezen en de samenwerking verliep erg aangenaam. We kennen Dirk Van Tornhaut en Pascal Legrou al heel lang en weten wat we aan hen hebben,” vertelt John.

Van Tornhaut onderscheidt zich door de manier waarop ze de problemen oplossen

“Van Tornhaut bouwt alsof het voor zichzelf zou zijn,” lacht de projectontwikkelaar. “In die filosofie kan ik ons volledig terugvinden. We zijn vroeger immers zelf ook aannemer geweest. De betere aannemer onderscheidt zich door de manier waarop kleine problemen en ergernissen opgelost worden. Een dikke pluim voor projectleider Ruben Vankersschaever die ook na de oplevering de laatste details als een pitbull blijft opvolgen en oplossen. Een werf is pas opgeleverd als ook de allerlaatste puntjes werden afgewerkt. Hoe Van Tornhaut dat aanpakt, daarin onderscheiden ze zich.”

Meedenken, niet louter uitvoeren

“De medewerkers van Van Tornhaut denken met ons mee en zijn niet louter uitvoerders. Daardoor konden er in de loop van het project hier en daar besparingen genoteerd worden. Uiteraard zijn er tussen projectontwikkelaar en aannemer altijd wel eens discussies over de financiën. Maar naar mate wij elkaar beter leerden kennen, voelden wij samen ook beter aan wat kon en wat niet. It’s all about people.”

Oog voor kwaliteit en verantwoordelijkheidszin

“Hoe ik Van Tornhaut zou samenvatten? Oog voor kwaliteit en verantwoordelijkheidszin. Met mooi afgewerkte kantoorgebouwen en tevreden bouwheren als eindresultaat. We gaan in de toekomst zeker nog samenwerken,” besluit John Geernaert.

Meer over het kantoorbouwproject van G-Label te Melle

 

 

Comments : Off