Persbericht : Bouwbedrijf Van Tornhaut behaalt het ‘Great Place to Work’ label

Bouwbedrijf Van Tornhaut uit Aalter heeft het “Great Place to Work-Certificaat™“ behaald. Hiermee wordt het erkend als een uitstekend bedrijf om bij te werken.

Dankzij de feedback van de medewerkers en de screening van experts mag Van Tornhaut het komende jaar met trots het Great Place to Work label dragen. Jaarlijks deelt het Great Place to Work Institute®, in samenwerking met de Vlerick Business School, Great Place to Work certificaten uit aan bedrijven met de juiste visie en ingesteldheid. Hiervoor moet het desbetreffende bedrijf een enquête, opgesteld door Great Place to Work®, laten invullen door de medewerkers en het management. Het volledig anonieme onderzoek peilt naar zaken als vertrouwen, trots en plezier binnen het bedrijf, met als doel goed werkgeverschap te erkennen en te belonen. Het onderzoek kijkt naar organisaties doorheen twee lenzen: een werknemersbevraging onderzoekt hoe medewerkers de geloofwaardigheid, respect, trots, eerlijkheid en collegialiteit ervaren in hun bedrijf; een HR-bevraging evalueert het werkgeversbeleid van de organisatie.

Hoge scores voor o.a. team, trots en samenwerking

Isabel Vercamer, personeelsverantwoordelijke Van Tornhaut : “Wat wij al lang wisten, wordt nu vertaald in een label dat wij het komende jaar met trots mogen dragen! 99% van onze mensen vulde de enquête in en gaf aan dat Van Tornhaut een supergoede organisatie is om voor te werken. We scoorden het hoogst op team (97%), samenhorigheid/kameraadschap (97%), trots (96%), samenwerking (95%), respect (94%) en eerlijkheid (94%). Deze mooie cijfers realiseerden onze medewerkers voornamelijk zelf, door er elke dag te staan in weer en wind, door geweldig teamwork, door enthousiast deel te nemen aan de vele activiteiten en events na het werk en uiteraard nog zoveel meer.”

De feedback van de medewerkers spreekt voor zich. Enkele anonieme reacties uit de enquête:

“De waardering die ik mag ontvangen voor mijn werk en inzet.”
“De sfeer onder de collega’s is geweldig.”
“Er worden heel wat activiteiten en teambuildings georganiseerd waardoor we elkaar beter leren kennen.”
“De familiale sfeer.”
“Je kan er naast je werk ook voor privézaken terecht voor een luisterend en steunend gesprek.”

Isabel Vercamer, personeelsverantwoordelijke Van Tornhaut : “Vorig jaar gaf een onderzoek van Mensura omtrent welzijnsindicatoren bij onze arbeiders al een gelijkaardig resultaat. Van Tornhaut biedt zijn mensen dan ook een vlakke structuur, open en directe communicatie, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling via permanente opleidingen, groeikansen in een stabiele, financieel gezonde onderneming, en een gezonde balans tussen werk en ontspanning.”

Barbecue én teambuilding in Parijs

Alain De Groeve, CEO Van Tornhaut : “We zijn erg blij en trots op dit resultaat. Op vrijdag 15 juli, bij de start van het bouwverlof, worden alle medewerkers uitgenodigd om tijdens een barbecue te klinken op deze gezamenlijke prestatie. In september 2022 gaan we dan als extra bedanking met alle medewerkers voor een 2-daagse teambuilding naar Parijs.”

Door het behalen van het Great Place to Work label komt Van Tornhaut volgend jaar ook in aanmerking voor het label ‘Best Place to Work’.

Foto : v.l.n.r.: Alain De Groeve CEO, Isabel Vercamer personeelsverantwoordelijke, Kristof De Brouwer COO

Comments : Off